Svampsoppa
6 port
500 g blandad svamp
2 scharlottenlökar
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
3 dl vatten
3 dl grädde
1/2 dl creme fraishe
salt och nymalen svartpeppar
1 krm socker
1/2 msk balsamvinäger
1 msk cognac
1 gotländsk tryffel (vi använde lite tryffelolja istället)
Rensa och skär svampen i bitar. Skala och hacka löken. Bryn löken tillsammans med hälften av svampen i smöret. Pressa ner vitlöken.
Tillsätt vatten, grädde och creme fraishe. Koka upp. Mixa allt lätt i en blender eller med stavmixer. Smaka av med salt, peppar, socker, vinäger och cognac.
Tillsätt tryffeln i mindre bitar eller häll i några droppar tryffelolja.
Stek resten av svampen i en het panna. Skumma soppan med en mixerstav. Servera med den stekta svampen och gärna en grillad ostmacka till.
KÄLLA: Gourmet nr 3 2009
500 g blandad svamp
2 scharlottenlökar
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
3 dl vatten
3 dl grädde
1/2 dl creme fraishe
salt och nymalen svartpeppar
1 krm socker
1/2 msk balsamvinäger
1 msk cognac
1 gotländsk tryffel (vi använde lite tryffelolja istället)
Rensa och skär svampen i bitar. Skala och hacka löken. Bryn löken tillsammans med hälften av svampen i smöret. Pressa ner vitlöken.
Tillsätt vatten, grädde och creme fraishe. Koka upp. Mixa allt lätt i en blender eller med stavmixer. Smaka av med salt, peppar, socker, vinäger och cognac.
Tillsätt tryffeln i mindre bitar eller häll i några droppar tryffelolja.
Stek resten av svampen i en het panna. Skumma soppan med en mixerstav. Servera med den stekta svampen och gärna en grillad ostmacka till.
KÄLLA: Gourmet nr 3 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar