Rostbiff med potatissallad
4 port
1 rödlök
1 gul lök
2 msk kapris
2 1/2 dl majonäs
1 1/2 dl gräddfil
1 krossad vitlöksklyfta
1 bunt finskuren gräslök
1 msk dijonsenap
1/2 msk ansjovisspad (kan uteslutas)
salt och peppar
Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, var noga så att den inte blir överkokt. Låt den kallna. skala och finhacka lökarna. Grovhacka kaprisen. Blanda majonäsen och gräddfilen väl. Tilsätt resten av ingredienserna utom potatisen, rör om och smaka av med salt och peppar. Skiva potatisen och vänd ner den i såsen. Skala och skär rödlöken i smala båtar. Strö den över potatissalladen. Ställ kallt i ett par timmar.
Servera med rostbiff eller något annat gott.
Källa: Leif Mannerström, Husmanskonst
0 kommentarer:
Skicka en kommentar