Citronpasta med timjankyckling
4 port
3 vitlöksklyftor
1/2 kruka timjan
4 kycklingfiléer (ca 500 g)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk smör
1 msk olivolja + 2 msk till citronoljan
280 g pasta, tex tagliatelle
50 g pinjekärnor
2 citroner
1 kruka persilja
1 påse rucola (80 g)
Krossa vitlöksklyftorna. Plocka timjanbladen och strö över kycklingfiléerna.
Salta och peppra kycklingen. Bryn den med vitlöken i smör och 1 msk olja på hög värme till fin färg. Sänk värmen och stek klart ca 4 min per sida.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Rosta pinjekärnorna i en het torr panna till fin färg.
Skrubba citronerna i ljummet vatten, grovriv skalen och pressa juicen. Finstrimla persiljan, blanda den med citronskal och -juice samt 2 msk olja.
Skiva kycklingen och blanda den med pastan och citronoljan. Blanda i rucolan, toppa med pinjekärnor och servera.
KÄLLA: Laga Lätt nummer 9 2009
1 kommentarer:
Jättegott och enkelt! Jag la in lite chili i citron oljan.
Tack, Cecilia
Skicka en kommentar