söndag 1 mars 2009

Citronpasta med timjankyckling


4 port

3 vitlöksklyftor
1/2 kruka timjan
4 kycklingfiléer (ca 500 g)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk smör
1 msk olivolja + 2 msk till citronoljan
280 g pasta, tex tagliatelle
50 g pinjekärnor
2 citroner
1 kruka persilja
1 påse rucola (80 g)

Krossa vitlöksklyftorna. Plocka timjanbladen och strö över kycklingfiléerna.
Salta och peppra kycklingen. Bryn den med vitlöken i smör och 1 msk olja på hög värme till fin färg. Sänk värmen och stek klart ca 4 min per sida.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Rosta pinjekärnorna i en het torr panna till fin färg.
Skrubba citronerna i ljummet vatten, grovriv skalen och pressa juicen. Finstrimla persiljan, blanda den med citronskal och -juice samt 2 msk olja.
Skiva kycklingen och blanda den med pastan och citronoljan. Blanda i rucolan, toppa med pinjekärnor och servera.

KÄLLA: Laga Lätt nummer 9 2009

1 kommentarer:

Cecilia Berg,  25 januari 2010 kl. 19:10  

Jättegott och enkelt! Jag la in lite chili i citron oljan.

Tack, Cecilia

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP