torsdag 13 augusti 2009

Falsk banan- och chokladglass

Gillar du inte heller bruna bananer? Nu behöver du inte slänga dem längre när de börjat bli prickiga och bruna, skiva dem och frys in istället! Lättinade fungerar de dels alldeles utmärkt som bas i en fruktsmoothie eller så kan man lyxa till det med denna goda dessert en helt vanlig vardagskväll - både nyttig och mättande, perfekt om man har en lättare soppmiddag.

Falsk banan- och chokladglass
4 små portioner (eller 2 stora portioner)

3 frysta, skivade bananer
1 msk kakao
1 msk honung
1-2 msk vatten
1 msk hackad mörk choklad till garnering

Ta fram bananerna ur frysen och låt tina i ca 10 minuter. Mixa banan, kakao och honung till en slät glass med hjälp av en stavmixer. Jag textade först i en blender men det funkade inte alls. Tillsätt vattnet till rätt konsistens. Lägg upp och garnera med lite hackad mörk choklad och njut!

KÄLLA: Tidningen Buffé

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP