torsdag 29 oktober 2009

Kladdkakor

Nästan alla gillar väl kladdkakor?! Det finns otaliga recept på kladdkakor och många är goda men det här receptet som jag fått av min väninna Malin är enligt mig det allra bästa. Det bästa av allt med det är att den är färdig på tjugo minuter. Godast ihop med hallon och lite lättvispad grädde. Mums!

Malins kladdkaka
2 ägg
2 dl socker
100 gram mörk choklad
100 gram smör
1 1/3 dl mjöl

Vispa ägg och socker hårt. Smält choklad och smör och blanda med ägg- och sockerblandningen och häll sen i mjölet.

Smöra och mjöla formen, häll i smeten och grädda i 12-14 minuter eller mindre på 180-200 grader. Kakan ska bli seg.

Skriv ut receptet (pdf)

3 kommentarer:

SAn 29 december 2009 kl. 14:44  

Låter jättegod!
Blir den kladdig? :)

Ingela 30 december 2009 kl. 10:43  

Ja, den blir kladdig! Mäktig, mycket chokladsmak och väldigt, väldigt god. Vaniljglass eller hallongrädde är smaskens till! :)

Marika 3 april 2010 kl. 11:33  

Har provat otaliga kladdkakerecept & denna var absolut en favorit! Lagade den med 70% choklad. Kan tänka mej att skära ner på sockret en aning för ännu mer mörk-choklad-smak! Supergod! Den gör jag gärna igen!

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP