Pumpapaj
Så här lagom till Alla Helgons helgen så kan det kanske passa fint att baka en pumpapaj. Min mamma har ett jättegott recept som vi vill dela med er.
Hon brukar bjuda på denna med grädde och jordgubbssylt till.
1 kg pumpa (med skal och kärnor)
4 ägg
1 3/4 dl socker
2 dl grädde
2 dl mjölk
4 msk vetemjöl
20 st sötmandlar
3 st bittermandel
Skala och kärna ur pumpan och dela den i bitar. Lägg bitarna i en gryta och häll på vatten så det täcker. Koka tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet och låt bitarna rinna av. Mosa sedan dom med en gaffel.
Vispa äggen lätt med socker. Vispa ner mjölet och tillsätt därefter grädden och mjölken.
Mal mandeln och rör ner i smeten. Rör också ner pumpamoset och rör runt ordentligt.
Häll smeten i en smörad form och baka i ugnen på 200 grader i ca 1 timme.
Servera med vispad grädde och jordgubbssylt.
Trevlig helg!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar