Lördag 27 februari
Coq au vin på kyckling med gremolata
4 port
600 g kycklinglårfilé
200 g rökt sidfläsk, alt bacon
2 gula lökar
1 msk smör + 1 msk till champinjonerna
1/2 tsk salt + 1/2 tsk till champinjonerna
1 krm vitpeppar
5 dl rödvin
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
1/2 tsk torkad timjan
300 g champinjoner
2 1/2 msk mörk maizenaredning
1 burk syltlök (380 g)
2 krm nymalen svartpeppar
Gremolata
2 krukor bladpersilja
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 msk olivolja
Skär kyckling och sidfläsk i mindre bitar. Skala och hacka löken.
Bryn kyckling, sidfläsk och lök i 1 msk smör i en gryta till gyllenbrun färg. Salta och peppra. Tillsätt rödvin, vatten, kycklingfond och timjan till kycklingen. Låt grytan koka ihop på medelvärme 25 min.
Ansa, dela och stek champinjonerna i 1 msk smör, tillsätt 1/2 tsk salt. Ställ undan och tillsätt svampen till grytan precis före servering.
Gremolata: Plocka och finhacka persiljan, lägg i en skål. Tillsätt pressad vitlök. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 2 1/2 msk juice, tillsätt i skålen. Tillsätt oljan. Tillsätt Maizenaredningen till grytan och rör om. Tillsätt syltlök och svartpeppar. Servera grytan med gremolata och bröd.
KÄLLA: Laga Lätt nummer 11 2009
1 kommentarer:
Tack så jättemycket för en sida. Är så skönt att slippa lägga energi på att fundera ut vad man ska äta varje dag. Det här receptet var verkligen smarrigt. Det kommer jag göra fler gånger :)
Skicka en kommentar