Polenta hjälp.
Vi provlagade en ny rätt igår med polenta som tillbehör. Jag har ätit polenta som smakat fantastiskt, men den vi lagade igår blev ingen höjdare trots smör, parmesanost och bra olivolja. Rätten i övrigt blev riktigt bra så vi skulle behöva er hjälp med recept på hur vi kan laga en riktigt god polenta. Har du erfarenhet av att laga polenta och vill dela med dig blir vi glada.
Ser fram emot era tips.
1 kommentarer:
Polenta kan man tillaga antingen likt en risotto, där man gradvis tillsätter buljong och omrörning då och då, går dock mycket snabbare än ris att koka. Smäll i en klick smör och riven parmi när det är klart. Ger en krämig och mjuk polenta. Det andra sättet är att koka den mjuk i buljong eller vatten (på liknande sätt som det första), hälla i den i form (typ brödform) och låta den stelna. Sedan kan man stjälpa upp den, skära i skivor och grilla i grillpanna eller steka i olja/smör.
Skicka en kommentar