Söndag 28 februari
Krämig laxsoppa
4 port
600 g lax
1/4 purjolök
1 fänkål
3 dl blomkål
100 g salladsärtor (sugar snaps)
2 dl vitt vin
4 dl grädde
2 msk fiskfond, koncentrerad
salt och svartpeppar
1 dl laxrom
gräslök
Skär laxen i tärningar. Skär purjolök, fänkål och blomkål i mindre bitar. Koka upp vin, grädde och fiskfond. Tillsätt grönsakerna och sjud i 7-8 minuter. Tillsätt laxen och sugar snapsen, sjud ca 2 min. Smaka av soppan med salt och svartpeppar. Slå upp i skålar och dekorera med laxrom och gräslök.
KÄLLA: Mat & Vänner nr: 5 2009
1 kommentarer:
Vad gott det ser ut, jag är gillar verkligen olika typer av lax. Så det här måste jag snart prova :)
Skicka en kommentar