Måndag 1 mars
Vi testade dessa viltbiffarna med älgfärs och det blev jättegott, men du kan fint använda annat viltkött också.
Viltbiffar med lingonsås
4 port
500 g viltfärs (tex hjort, vildsvin eller älg)
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
5 malda enbär
1 tsk timjan
1 dl grädde
2 msk finhackad lök
smör till stekning
Sås:
4 dl lätt crème fraiche
2 msk kalv- eller oxbuljong
1 tsk kinesisk soya
1 dl lingonsylt
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, grädde och lök. Forma till 8 biffar och stek i en panna ca 4 min på varje sida.
Rör ihop och koka försiktigt upp crème fraiche, buljong, soya och lingon till en sås. Servera till potatis.
1 kommentarer:
Älgfärs har jag sett på så många ställen nu att jag måste försöka få tag i det. Det ser så himla gott ut och det låter fantastiskt!
Skicka en kommentar