Onsdag 10 mars
Kallrökt laxpasta
4 port
1 st rödlök, finhackad
1,5 dl matlagningsvin/torrt vittvin
3 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
500 g kallrökt eller varmrökt laxfilé
2 dl hackad dill
400 gr pasta
1 citron
olivolja
salt och peppar
Fräs rödlöken i oljan på medelvärme utan att det tar färg ca 5 min.
Tillsätt vin och låt koka in. Rör ner grädde och lägg i buljongtärningen.
Finhacka lax (spara lite till garnering) och rör ner i pastasåsen.
Sjud till simmig konsistens.
Koka under tiden pastan al dente (skölj inte av pastan i vatten då förlorar du stärkelsen som binder såsen med pastan).
Pressa i saften från halva citronen och blanda i dilen. Smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar. Blanda såsen försiktigt med pastan.
Garnera med lax, nymalen svartpeppar och en klyfta citron.
Servera gärna med vitt vin.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar