Lördag 6 mars
Apelsinstekt fläskkotlett med fänkålsragu
4 port
4 kotletter á 160 g
1 apelsin, saft och skal
1 stor fänkål
2 dl grädde
2 scharlottenlökar
5 dl blandad skogssvamp
1/2 dl bladpersilja, strimlad
smör
salt och vitpeppar
flingsalt
Strimla fänkål och en av scharlottenlökarna, koka möra i grädden och smaka av med salt, vitpeppar och det rivna skalet av apelsinen.
Stek kotletterna i smör, salta och peppra. När dom är färdigstekta hälls apelsinsaften över, som får sjuda in på eftervärmen.
Bryn svampen. Hacka den andra scharlottenlöken. När svampen fått färg tillsätts den hackade scharlottenlöken, krydda med salt och vitpeppar, tillsätt sist den strimlade persiljan.
Lägg upp på tallrikar med fänkål i botten, därpå kotletterna och överst den stekta svampen.
Garnera med flingsalt och mer persilja.
KÄLLA: Mat & Vänner nr:5 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar