måndag 12 april 2010

Måndag 12 april

Krämig Siciliansk köttfärssås med morötter och oregano

4 port

500 g oxfärs eller blandfärs
3 morötter
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
1/4 chilli eller 1 tsk torkade chilli flakes
8 dl köttbuljong
1 msk torkad oregano
olivolja


Tärna morötterna och löken fint. Hacka vitlöken.
Häll olivolja i en kastrull. Bryn köttet lätt. Häll i grönsakerna, vitlöken oreganon och chillin. Låt det hela fräsa i 2 minuter under omrörning. Slå på buljongen så att det precis täcker köttet och grönsakerna. Låt sjuda så att vätskan reduceras lite.
Koka pastan.
Här kommer ett litet trick som kan användas i andra rätter också. Ta lite av pastavattnet innan du slår av det och häll i köttfärssåsen. Stärkelsen från pastan i vattnet gör köttfärssåsen krämig. Det räcker med ganka lite, ca en halv deciliter.
Häll av vattnet på pastan och häll i pastan i kastrullen med köttfärssås. Rör runt. Lägg upp på tallrikar och servera med riven parmesanost.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP