Pasta med valnötspesto
4 port
40 g parmesanost
1 skiva vitt formbröd
3 msk mjölk
2 msk pinjekärnor
75 g valnötter
3 msk olivolja
1 kruka persilja
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
280 g pasta, typ penne
Riv osten. Lägg brödet i mjölken i en skål i 2 minuter. Rosta pinjekärnor i en torr het stekpanna. Mixa ost, bröd, mjölk, valnötter, olja, persilja och vitlök i en matberedare. Salta och peppra. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Ta 1/2 dl av pasta vattnet och tilsätt såsen. Häll såsen i en stor skål. Låt pastan rinna av och rör ner i skålen. Servera med lite persilja och olivolja på toppen.
KÄLLA: Laga Lätt nr 2 2010
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar