tisdag 4 maj 2010

Pasta med valnötspesto


4 port

40 g parmesanost
1 skiva vitt formbröd
3 msk mjölk
2 msk pinjekärnor
75 g valnötter
3 msk olivolja
1 kruka persilja
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
280 g pasta, typ penne

Riv osten. Lägg brödet i mjölken i en skål i 2 minuter. Rosta pinjekärnor i en torr het stekpanna. Mixa ost, bröd, mjölk, valnötter, olja, persilja och vitlök i en matberedare. Salta och peppra. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Ta 1/2 dl av pasta vattnet och tilsätt såsen. Häll såsen i en stor skål. Låt pastan rinna av och rör ner i skålen. Servera med lite persilja och olivolja på toppen.

KÄLLA: Laga Lätt nr 2 2010

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP