Torskgryta med citron och pinjekärnor
4 port
600 g torskfile
8 potatisar i skivor
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 rödlök i skivor
3 msk olivolja
1 dl torrt vitvin
3 dl fiskbuljong
1 citron saften
1 dl pinjekärnor
12 cherrytomater
Stek potatisskivorna i olivolja. Tilsätt lök och vitlök och stek vidare tills löken blir blank. Häll på vinet, citronsaften och buljong. Låt det småkoka under lock i ca 10 minuter. Lägg i fiskbitarna och låt dom ånga under lock i 7-8 minuter. Lägg i tomaterna i grytan när fisken är kokt. Smaka av med salt och peppar. Rosta pinjekärnorna i en torr panna i ett par minuter. Servera fiskgrytan i stora djupa tallrikar och strö pinjekärnor över vid servering.
Skriv ut receptet (pdf)
1 kommentarer:
Ville bara bjuda in till min nya matblogg, Den Rockande Kocken... http://blog.godaremat.se/ Ha en bra dag...
Skicka en kommentar