Kålpudding
Gör din egen variant eller testa detta enkla recept
Kålpudding
4 portioner
0,5 dl ströbröd
4 dl mjölk
0,5 tsk salt
0,5 tsk nymald peppar
1 kg vitkål
2 msk smör
2 msk ljus sirap
400 g köttfärs, gärna blandfärs
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar.
Skär bort den grova stocken och ta bort de yttersta bladen från kålen. Skär den i tärningar eller strimla den. Bryn kålen i smör på medelvärme i stor panna eller gryta. Passa noga och rör ofta så att kålen inte blir bränd. Tillsätt sirap mot slutet av stekningen.
Blanda färsen med mjölkblandningen. Det ska vara en lös färs. Lägg hälften av den brynta kålen i en stor ugnsform. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ugnen ca 45 min tills kålen fått fin färg och färsen är genomstekt.
Servera med eller utan kokt potatis samt lingonsylt.
Tips! Kålpudding går utmärkt att frysa, så laga gärna dubbel sats.
Källa: Maud Onnemark
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar