söndag 1 mars 2009

Buljongkokt kyckling med dillsås

Buljongkokt kyckling med dillsås
4 port

500 gram kycklingfilé eller kycklinginnerfiléer
5 dl vatten
0,5 tsk salt
100 gram gul lök i klyftor
200 gram morötter i bitar
6 st pepparkorn
3 st lagerblad

Dillsås:
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl gradde
salt och peppar
1 dl finhackad dill

Dela kycklingen en gång på längden. Häll upp vatten, salt, lök, morötter, peppar och lagerblad i en kastrull och låt vattnet koka upp. Sänk sedan värmen så att vattnet enbart sjuder. Lägg i kycklingen och låt koka i 10-15 minuter, ta upp en bit efter 10 min och testa om den är färdig. När kycklingen är färdig - sila några dl av buljongen.

Gör dillsåsen genom att smälta smöret i en kastrull eller stekpanna och rör ner mjölet. Späd med grädde och mjölk samt och ca 3 dl buljong från kycklingkoket. Tillsätt salt, peppar och dill.

Servera med kokta grönsaker, gärna morötter och blomkål, samt ris eller bulgur.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP