Ciderkokt kyckling med potatismos
4 port
800 g potatis
1 dl lättmjölk
50 g smör
muskotnöt
salt och svartpeppar
3 palsternackor
250 g pärllök
3 dl äppelcider
4 dl hönsbuljong
4 kycklingfiléer
1 rött äpple
1 rödlök
150 g sockerärter
2 dl matlagningsgrädde
majsstärkelse till redning
Skala och skär potatis i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen tillsammans med mjölk och smör. Smaksätt med muskotnöt salt och peppar.
Skala palsternackor och all lök, skär palsternackorna i 1 cm tjocka skivor.
Koka upp äppelcider och hönsbuljong, lägg i palsternackor, pärllök och kycklingfiléer. Koka sakta ca 20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C. Lyft upp kycklingen på ett fat.
Skär äpplet i klyftor och ta bort kärnorna. Skala och skär rödlöken i fina klyftor.
Koka äpplen, lök och sockerärtor ca 2 minuter i buljongen som palsternackor och löken ligger kvar i. Lyft upp grönsakerna på samma fat som kycklingen. Häll grädden i buljongen och koka ihop i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av såsen om det behövs.
Skär kycklingfiléerna i halvor.
Servera kycklingfiléerna med grönsaker, sås och potatismos.
Källa: www.ica.se
800 g potatis
1 dl lättmjölk
50 g smör
muskotnöt
salt och svartpeppar
3 palsternackor
250 g pärllök
3 dl äppelcider
4 dl hönsbuljong
4 kycklingfiléer
1 rött äpple
1 rödlök
150 g sockerärter
2 dl matlagningsgrädde
majsstärkelse till redning
Skala och skär potatis i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen tillsammans med mjölk och smör. Smaksätt med muskotnöt salt och peppar.
Skala palsternackor och all lök, skär palsternackorna i 1 cm tjocka skivor.
Koka upp äppelcider och hönsbuljong, lägg i palsternackor, pärllök och kycklingfiléer. Koka sakta ca 20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C. Lyft upp kycklingen på ett fat.
Skär äpplet i klyftor och ta bort kärnorna. Skala och skär rödlöken i fina klyftor.
Koka äpplen, lök och sockerärtor ca 2 minuter i buljongen som palsternackor och löken ligger kvar i. Lyft upp grönsakerna på samma fat som kycklingen. Häll grädden i buljongen och koka ihop i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av såsen om det behövs.
Skär kycklingfiléerna i halvor.
Servera kycklingfiléerna med grönsaker, sås och potatismos.
Källa: www.ica.se
0 kommentarer:
Skicka en kommentar