Coq au Riesling
2 vitlöksklyftor, finhackade
150 g bacon, hackat i små biltar
1 purjolök finhackad
4 kycklinglårfiléer utan ben och skinn, skurna i stora bitar
3 lagerblad
300 gram ostronskivling riven i delar
75 cl Rieslingvin
vispgrädde, valfritt
salt och peppar
2 matsked färsk dill till servering
Bryn baconen så den blir krispig. Lägg i purjolöken så den mjuknar. Lägg i kycklingbitarna med lagerbladen, svampen och vinet. Smaka av med salt och peppar och koka upp. Täck pannan och låt sjuda i 30-40 minuter. Rör i grädden dom sista minuterna innan servering. Som alla grytor blir den bäst om den får svalna och värmas upp dagen efter, men det funkar fint att äta den direkt. Strö lite dill över och servera med bandspagetti eller annan pasta.
Källa: Nigella Express
Skriv ut receptet (pdf)
150 g bacon, hackat i små biltar
1 purjolök finhackad
4 kycklinglårfiléer utan ben och skinn, skurna i stora bitar
3 lagerblad
300 gram ostronskivling riven i delar
75 cl Rieslingvin
vispgrädde, valfritt
salt och peppar
2 matsked färsk dill till servering
Bryn baconen så den blir krispig. Lägg i purjolöken så den mjuknar. Lägg i kycklingbitarna med lagerbladen, svampen och vinet. Smaka av med salt och peppar och koka upp. Täck pannan och låt sjuda i 30-40 minuter. Rör i grädden dom sista minuterna innan servering. Som alla grytor blir den bäst om den får svalna och värmas upp dagen efter, men det funkar fint att äta den direkt. Strö lite dill över och servera med bandspagetti eller annan pasta.
Källa: Nigella Express
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar