Gulaschsoppa med kycklingfärs
Gulaschsoppa med kycklingfärs4 port
350 g Kronfågel kycklingfärs
2 msk olivolja eller rapsolja
1 msk paprikapulver
4 dl krossade tomater
6 dl hönsbuljong
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk hela kummin
salt och peppar
1/2 pkt bacon
hackad persilja
ev. crème fraîche
Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs kycklingfärsen med paprikapulver några minuter. 2. Tillsätt krossade tomater, buljong, pressad vitlök tomatpuré och kummin.
Låt soppan koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera eventuellt med lite knaperstekta bitar på toppen och persilja. En klick crème fraiche är också gott till.
KÄLLA: Kronfågel
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar