söndag 1 mars 2009

Gulaschsoppa med kycklingfärs


Gulaschsoppa med kycklingfärs
4 port

350 g Kronfågel kycklingfärs
2 msk olivolja eller rapsolja
1 msk paprikapulver
4 dl krossade tomater
6 dl hönsbuljong
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk hela kummin
salt och peppar
1/2 pkt bacon
hackad persilja
ev. crème fraîche

Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs kycklingfärsen med paprikapulver några minuter. 2. Tillsätt krossade tomater, buljong, pressad vitlök tomatpuré och kummin.
Låt soppan koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.

Servera eventuellt med lite knaperstekta bitar på toppen och persilja. En klick crème fraiche är också gott till.

KÄLLA: Kronfågel

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP