Currydoftande fiskgratäng med ris och skaldjur
Currydoftande fiskgratäng med ris och skaldjur
4 port
2,5 dl ris
1,5 dl vatten + 0,5 fiskbuljongtärning
1,5 dl vitvin (eller lite citronsaft)
500 g valfri fiskfilé
1 burk musslor i lake
100 g frysta räkor
1,5 dl grädde
1 msk vetemjöllk
2,5 dl fiskbuljong
2 äggulor
Salt & peppar
1 msk curry
Tina räkorna och skala dem. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Medan riset kokar förbereds resten. Koka upp 1,5 dl vatten med vinet och fiskbuljongtärningen. Lägg i fiskfiléerna och låt dra cirka 10 minuter.
Rör ihop grädde och mjöl i en gryta, späd med fiskbuljong och ev. lite lake från musslorna. Låt såsen tjockna under kraftig omrörning. Smaka av med salt, peppar och curry och låt koka några minuter. Ta av såsen från värmen och rör ner äggulorna.
Vänd ner skaldjuren så att de blir lite uppvärmda, men låt inte såsen koka igen.
Ta fram en ugnsfast form och lägg först i riset, sedan fisken och bred sist över såsen. Servera gärna med rivna morötter eller en sallad.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar