söndag 1 mars 2009

Gudfaderns pasta

Gudfaderns pasta
4 port

Valfri pasta till 4 portioner
400 g lövbiff eller fläskfilé i strimlor
smör till stekning
1.5 st hackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
300 g champinjoner
5 msk tomatpuré
5 dl grädde
1.5 msk Grand Marnier
salt och nymalen peppar
1 st tjejnäve persilja
2 st grabbnävar riven parmesan

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Fräs köttet i smör i omgångar så att det får finfin yta. Låt det vila på en egen tallrik medan du fräser löken, vitlöken och svamparna. Så där ja, i med tomatpurén nu, rör ihop lite och sedan är det gräddags.

Krydda nu med likör och salt och peppar! Smaka av med passion och krydda kanske lite till. Låt det nu småputtra i 5 minuter innan du häller i köttet och låter det puttra vidare ett litet tag till.

När såsen och pastan är färdig rör du ihop dem båda i en stor härlig skål, strör persilja och parmesan över och hugger in!

Källa: Husmorsorna av Anette Rosvall och Emma Hamberg

Skriv ut receptet (pdf)

1 kommentarer:

Unknown 8 januari 2015 kl. 17:25  

Detta ska provas ikväll, har haft en sån dålig matfantasi på sistone :(

Detta lät riktigt gott.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP