söndag 1 mars 2009

Kycklingpasta med citron & pinjenötter

Kycklingpasta med citron & pinjenötter
4 port

400 g tortiglioni eller annan pasta
2 kycklingfieer
Skal av en citron
Saft av en halv citron
1 dl grädde
1 vitlöksklyfta
0,5 dl pinjenötter
1 liten bunt persilja
parmesanost

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tärna kycklingen och stek gyllene. Tvätta citronen noga och riv skalet (inte det vita), häll i skalet och saften av halva citronen över kycklingen. Häll över grädden, pressa i vitlöksklyftan och salta och peppra. Låt puttra några minuter. Stek pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Hacka persiljan och rör ner i såsen.

Servera såsen på pastan med pinjenötterna och rikligt med riven parmesanost.

Skriv ut receptet (pdf)

1 kommentarer:

annannadesign 13 januari 2010 kl. 21:19  

Det här var enkelt, men supergott! Tack för receptet!

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP