Den perfekta kycklinggrytan
4 port
4 kycklinglår
salt och peppar
1 kruka basilika, bladen plockade och stjälkarna finhackade
1 förpackning röda körsbärstomater
1 förpackning gula körsbärstomater
1 hel vitlök, updelad i klyftor
1 färsk röd chili, ta bort frö och finhacka
Olivolja
1 burk (400g) cannelini bönor
600 g potatis, skalad och delad i mindre bitar
Värm ugnen till 180 grader. Salta och peppra kycklinglåren.
Lägg dom hackade basilikastjälkarna, tomaterna, vita bönor och potatisar i en gjutjärnsgryta. Strö i vitlöksklyftorna och ringla över olivolja. Blanda runt ingredienserna och lägg sedan kycklinglåren ovanpå. Sätt på locket och ställ in grytan i ugnen 1 1/2 h, tills kycklingen är krispig och köttet faller av benen. Vänd runt tomaterna efter 45 minuter så dom inte blir brända.
KÄLLA: www.jamieoliver.com
4 kycklinglår
salt och peppar
1 kruka basilika, bladen plockade och stjälkarna finhackade
1 förpackning röda körsbärstomater
1 förpackning gula körsbärstomater
1 hel vitlök, updelad i klyftor
1 färsk röd chili, ta bort frö och finhacka
Olivolja
1 burk (400g) cannelini bönor
600 g potatis, skalad och delad i mindre bitar
Värm ugnen till 180 grader. Salta och peppra kycklinglåren.
Lägg dom hackade basilikastjälkarna, tomaterna, vita bönor och potatisar i en gjutjärnsgryta. Strö i vitlöksklyftorna och ringla över olivolja. Blanda runt ingredienserna och lägg sedan kycklinglåren ovanpå. Sätt på locket och ställ in grytan i ugnen 1 1/2 h, tills kycklingen är krispig och köttet faller av benen. Vänd runt tomaterna efter 45 minuter så dom inte blir brända.
KÄLLA: www.jamieoliver.com
0 kommentarer:
Skicka en kommentar