söndag 1 mars 2009

Fiskpaj med grön sallad


Fiskpaj är vår nya favorit. Den kan varieras i oändlighet beroende på vilken fisk du får tag i och som är bäst för dagen. (Testa att blanda i rökt fisk, det ger en spännande twist.) Grönsakerna och citronen gör underverk i denna rätten. Att man sen river allt i formen sparar en massa disk. Det gillar vi.


1 kg potatis
1 morot
2 selleristjälkar
150 g ost
1 citron
1/2 färsk chilli
4 kvistar slätbladig persilja
300 g lax
300 g vit fisk
125 g räkor
en handfull hackad spenat

Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen i saltat vatten.
Ta en stor ugnsform. Skala moroten. Riv selleri, morot, och osten på den grova sidan av rivjärnet. Riv chillin på den fina sidan. Riv även skalet av citronen på den fina sidan. Hacka stjälkar och blad på persiljan fint. Lägg allt i ugnsformen.
Dela fisken i bitar och lägg i formen tillsammans med räkorna. Pressa citronjuicen över fisken och ringla olivolja och lite salt över fisken. Tillsätt spenaten. Blanda allt väl. Mosa den kokta potatisen med en gaffel och fördela jämt över formen. Sätt den i ugnen i ca 40 minuter. Servera med en grön sallad.

Källa: Jamie Oliver, Ministry of food

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP