Thailändsk Masaman curry med kyckling
En rätt som enkelt kan anpassas efter grönsakerna du har i kylen. Exprimentera gärna med olika kombinationer eller välj dina favoritgrönsaker. Det viktiga är basen bestående av kryddorna och såserna. Lycka till.
4 port
500 g kycklingfilé
1-2 msk masaman curry pasta
2 stora lökar skurna i klyftor
2 stora potatisar skalade och tärnade
2 burkar, 800 ml cocosmjölk
2 dl vatten
1 kryddmått kardemumma
2 lagerblad
1 matsked socker eller honung
2 röda chilli, skivade och fröna borttagna
Ris för 4 personer
Strimla kycklingköttet och bryn det i omgångar i olja tills det fått fin färg. Lägg köttet åt sidan. Bryn lök och potatis, rör hela tiden tills dom fått fin färg. Tillsätt Cocosmjölken och vattnet och låt det koka upp. Låt sjuda i 15 minuter. Lägg tillbaka kycklingen. Lägg i kryddorna och låt sjuda till potatisen är lagom kokt. Ta bort lagerbladen innan du serverar med jasmin eller basmatiris. Strö över den skivade chillin.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar