söndag 1 mars 2009

Thailändsk Masaman curry med kyckling

En rätt som enkelt kan anpassas efter grönsakerna du har i kylen. Exprimentera gärna med olika kombinationer eller välj dina favoritgrönsaker. Det viktiga är basen bestående av kryddorna och såserna. Lycka till.

4 port

500 g kycklingfilé
1-2 msk masaman curry pasta
2 stora lökar skurna i klyftor
2 stora potatisar skalade och tärnade
2 burkar, 800 ml cocosmjölk
2 dl vatten
1 kryddmått kardemumma
2 lagerblad
1 matsked socker eller honung
2 röda chilli, skivade och fröna borttagna

Ris för 4 personer

Strimla kycklingköttet och bryn det i omgångar i olja tills det fått fin färg. Lägg köttet åt sidan. Bryn lök och potatis, rör hela tiden tills dom fått fin färg. Tillsätt Cocosmjölken och vattnet och låt det koka upp. Låt sjuda i 15 minuter. Lägg tillbaka kycklingen. Lägg i kryddorna och låt sjuda till potatisen är lagom kokt. Ta bort lagerbladen innan du serverar med jasmin eller basmatiris. Strö över den skivade chillin.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP