söndag 1 mars 2009

Fröpanerad fisk med spenat

Fröpanerad fisk med spenat
4 port

400 g bladspenat, helst färsk
1 vitlöksklyfta
2 msk grädde
600 gram vit fiskfilé
1 ägg
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrö
salt och peppar
olivolja

Skölj spenaten och fräs den i en panna i lite smör eller olja. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra. Häll över grädden och låt puttra en stund.

Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen.

Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3–4 minuter per sida. Servera direkt tillsammans med spenaten.

Skriv ut receptet (pdf)

1 kommentarer:

maximuscleo 2 december 2009 kl. 18:06  

Det var inte lätt att få fisken lika fin som er men wow så gott.
Jag kryddade även med lite citronpeppar och det blev som sagt jättegott.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP