Fröpanerad fisk med spenat
Fröpanerad fisk med spenat
4 port
400 g bladspenat, helst färsk
1 vitlöksklyfta
2 msk grädde
600 gram vit fiskfilé
1 ägg
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrö
salt och peppar
olivolja
Skölj spenaten och fräs den i en panna i lite smör eller olja. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra. Häll över grädden och låt puttra en stund.
Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3–4 minuter per sida. Servera direkt tillsammans med spenaten.
Skriv ut receptet (pdf)
1 kommentarer:
Det var inte lätt att få fisken lika fin som er men wow så gott.
Jag kryddade även med lite citronpeppar och det blev som sagt jättegott.
Skicka en kommentar