Grönsaksomelett med skinka
Välj dom grönsaker du gillar bäst eller som behöver ätas upp. Om du vill ha den vegetarisk så hoppar du bara över skinkan.
2 port
6 ägg
3 vårlökar, finhackade
2 tomater, finhackade
1 paprika, finhackade
4 champignoner, skivade
150 g skinka eller bacon
100 g riven ost
olivolja
salt & peppar
Knäck äggen i en skål och vispa ihop med en gaffel. Salta och peppra. Stek skinkan och ta åt sidan. Värm en stor stekpanna och häll i olivoljan. Fräs vårlök, tomater, paprika och champignoner. Häll i dom vispade äggen och rör runt lite försiktigt.
När ytan börjar stelna fördelar du osten och skinkan jämnt över omeletten. Vik hela omeletten på mitten och ta av från plattan. Låt den vila i tre minuter. Dela i två delar och servera med en god sallad.
6 ägg
3 vårlökar, finhackade
2 tomater, finhackade
1 paprika, finhackade
4 champignoner, skivade
150 g skinka eller bacon
100 g riven ost
olivolja
salt & peppar
Knäck äggen i en skål och vispa ihop med en gaffel. Salta och peppra. Stek skinkan och ta åt sidan. Värm en stor stekpanna och häll i olivoljan. Fräs vårlök, tomater, paprika och champignoner. Häll i dom vispade äggen och rör runt lite försiktigt.
När ytan börjar stelna fördelar du osten och skinkan jämnt över omeletten. Vik hela omeletten på mitten och ta av från plattan. Låt den vila i tre minuter. Dela i två delar och servera med en god sallad.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar