Grillad lax med palsternackspuré och syrade morötter
4 port
600 g lax
salt och svartpeppar
Syrade morötter:
300 g morötter
1 dl ättiksprit, 12%
1 1/2 dl socker
2 dl vatten
bladpersilja
Palsternackspuré:
600 g palsternackor
4 msk smör
ca 1 dl mjölk
salt och vitpeppar
Skär laxen i portionsbitar med skinnet kvar, salta och peppra. Grilla laxen på riktigt het värme på skinnsidan. Ge den ränder på köttsidan också och låt vila 5 min före servering.
Syrade morötter: Skala och dela morötterna i mindre bitar. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Koka upp lagen och tillsätt morötterna, sjud tills de är mjuka men krispiga, ta från värmen och låt svalna. Strimla persiljan och vänd ner just före servering.
Palsternackspuré: Koka palsternackorna mjuka. Passera dom genom potatispress eller vispa med elvisp. Rör ner smör och mjölk; med mjölken reglerar man hur lös purén ska vara. Smaka av med salt och vitpeppar.
Skeda upp palsternackspurén och lägg på lax och morötter.
KÄLLA: Mat & Vänner nr:5 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar