söndag 1 mars 2009

Italiensk lax med grönsaker

Italiensk lax med grönsaker
4 port

4 bitar skinn- och benfri laxfilé, (ca 500 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl crème fraiche tomat & basilika (vanlig creme fraiche blandat med tomatpure och frusen basilika går minst lika bra)

Grönsaker:
800 g paprikor, rödlök, zucchini
1/2 burk sardeller à 50 g (går att utesluta)
50 g rumsvarmt smör
1 pressad vitlöksklyfta

Sätt ugnen på 225°. Kärna ur paprikan och skala löken. Skär alla grönsaker i bitar och lägg dem på ett ugnsäkert fat. Hacka sardellerna och blanda dem med smör och vitlök. Klicka det över grönsakerna. Stek dem i nedre delen av ugnen ca 20 min. Lägg laxen ovanpå grönsakerna. Salta och peppra. Stek i ytterligare ca 10 min. Ta ut fatet och klicka crème fraiche tomat & basilika över laxen. Stek ytterligare 5 min i ugnen.

Servera med pressad potatis och gärna lite bröd.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP