Karins laxwok
Den här rätten blev jag bjuden på av en väninna med glutenintolerans för några år sedan då jag själv testade om jag var överkänslig mot laktos. Denna rätten var perfekt så sätt att den vare sig innehöll gluten eller lakos. Dessutom var den så god att jag bad om receptet och har lagat den ett par gånger själv sedan dess.
Karins laxwok
4 port
600 gram lax
1 st grön, gul eller röd paprika
100 gram purjolök
2 klyfta vitlök
1 msk matolja
2 st tomat
0,5 port grönsaksbuljong
1,5 dl vatten
1 msk vinäger 7 %
1 msk dill
Skär laxen i ätstora skinn och benfria bitar. Skiva purjolök, paprika och klyfta tomaterna. Pressa vitlöksklyftorna. Fräs curry i olja i en wok eller traktörpanna och tillsätt löken. Blanda försiktigt ner lax, paprika, tomater, buljongtärningen, vatten och vitvinsvinägern. Koka några minuter under lock tills laxen är genomkokt.
Smaka eventuellt av med salt och peppar. Strö över hackad dill. Serveras till pasta eller ris.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar