söndag 1 mars 2009

Kycklingfilé med italiensk risotto och sparris

Supergod helgmat. Det lönar sig att göra en äkta italiensk risotto även om det tar lite längre tid än att bara koka ris, det är fantastsikt gott. Gör gärna mer risotto än vad som går åt, resterna smakar väldigt bra dagen efter också - även kallt.

Kycklingfilé med italiensk risotto och sparris
4 port

4 kycklingfiléer
1 knippe färsk grön sparris
1 liten gul lök
1 msk smör
4 dl avorioris okokt
7 dl vatten ev mer
2 dl vitt matlagningsvin
40 gram parmesan i bit
1 st hönsbuljongtärning

Finhacka löken och fräs den i en gryta i hälften av smöret. Rör ner riset. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt buljongen till riset, lite i taget. Rör samtidigt. Sammanlagt ska riset koka i minst 25 minuter. Avsluta med att röra ner vinet och allra sist riven ost.

Stek kycklingfiléerna på hög värme i lite smör i en grillpanna så att de får färg på bägge sidor. Lägg sedan över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på 175 grader ca 15 minuter tills kycklingen är genomstekt.

Skala bort det grövsta från sparrisen och ångkoka den tills den mjuknat något. Sparris smakar bäst när det är kvar lite tuggmotstånd så se till att inte koka för länge.

Servera gärna lite extra nyriven parmesanost och peppar från pepparkvarnen.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP