Köttfärscanneloni
Köttfärscanneloni
4 port
1 fpk canneloni, ca 16 rullar
500 g valfri färs
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 knippe bladpersilja
1 msk torkad oregano
1 vitlöksklyfta
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 dl grädde
2,5 dl färdig ostsås eller egen bechamelsås med 1,5 dl riven ost i
Hacka lök och skär paprikan i små bitar. Grovhacka persiljan. Fräs färs och lök i lite smör tills färsen är genomstekt och löken mjuk. Tillsätt paprikan och bladpersiljan och krydda med oregano och paprikapulver. Pressa i en vitlöksklyfta, tillsätt 2 msk tomatpuré och häll i grädden och låt puttra en stund.
Gör eventuellt en egen ostsås om du inte har en färdig att tillgå. Smält 2 msk smör i en kastrull, tillsätt 2 msk vetmjöl och rör om. Häll i 2 dl mjölk och koka ihop till en sås. Häll i riven ost och låt den smälta.
Fördela färsröran i rören med hjälp av en tesked. Bred ett tunt lager ostsås i botten av en ugnsfast form och och placera sen ut de fyllda rören i formen. Täck över med resten av ostsåsen.
Gratinera i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter, pastan ska vara al dente. Servera med en sallad.
TIPS: Vi förkokade cannelonirören för att få dem lite mer lättarbetade och förkortade tiden i ugnen men enligt förpackningen ska det inte behövas förkokas.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar