Kycklingbiffar med örtsås
Kycklingbiffar med örtsås
4 port
400 g kycklingfärs
1 lök
salt & pepper
2 msk hackade färska örtkryddor, till exempel persilja, basilika, rosmarin
2 tsk potatismjöl eller maizena
1 dl grädde
smör
Örtsås:
2 dl grädde
0,5 hönsbuljongtärning
2 msk hackade färska örtkryddor
1 vitlöksklyfta
2 tsk maizena
Skala och hacka löken. Blanda färs, lök, salt, peppar, örter, potatismjöl och grädde. Forma till ovala biffar och stek ca 2-3 min på varje sida tills de fått en gyllenbrun färg.
Häll grädden i en kastrull, blanda i maizena och låt det koka ihop under vispning. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt buljongtärning och örter. Låt koka några minuter.
Servera gärna med ångkokt potatis och grönsaker, exempelvis broccoli.
Skriv ut receptet (pdf)
1 kommentarer:
Hej tack för en inspirerande sida!
bytte ut kycklingfärs till fiskfärs smakade jätte gott såsen är ljuvig! / Caroline
Skicka en kommentar