söndag 1 mars 2009

Kycklingbiffar med örtsås

Kycklingbiffar med örtsås
4 port

400 g kycklingfärs
1 lök
salt & pepper
2 msk hackade färska örtkryddor, till exempel persilja, basilika, rosmarin
2 tsk potatismjöl eller maizena
1 dl grädde
smör

Örtsås:
2 dl grädde
0,5 hönsbuljongtärning
2 msk hackade färska örtkryddor
1 vitlöksklyfta
2 tsk maizena

Skala och hacka löken. Blanda färs, lök, salt, peppar, örter, potatismjöl och grädde. Forma till ovala biffar och stek ca 2-3 min på varje sida tills de fått en gyllenbrun färg.

Häll grädden i en kastrull, blanda i maizena och låt det koka ihop under vispning. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt buljongtärning och örter. Låt koka några minuter.

Servera gärna med ångkokt potatis och grönsaker, exempelvis broccoli.

Skriv ut receptet (pdf)

1 kommentarer:

Anonym,  22 juli 2009 kl. 16:42  

Hej tack för en inspirerande sida!
bytte ut kycklingfärs till fiskfärs smakade jätte gott såsen är ljuvig! / Caroline

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP