Köttfärslimpa med svamp & rotfrukter
Köttfärslimpa med svamp & rotfrukter
4 port
Köttfärslimpa
0,75 dl havregryn
1,5 msk potatismjöl
2 dl mjölk
500 g nötfärs
300 g kantareller eller champinjoner
0,5 gul lök
0,5 buljongtärning svamp eller kött, utspädd i 1 msk vatten
1 ägg
Salt & peppar
Rotfrukter
4 st palsternackor
4 st morötter
1 liten bit rotselleri
Ev. ett par potatisar
Hackad persilja
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt det svälla minst 10 minuter. Lägg i färs, salta och peppra. Blanda väl. Riv eller hacka löken. Fräs kantarellerna i lite smör i en panna ihop med löken, lägg i buljongtärningen och späd med vattnet. Blanda därefter i svampröran och ägget i köttfärssmeten. Forma färsen till en limpa på ett vattensköljt smörpapper. Låt färsen glida ner i en smord ugnssäker form eller långpanna.
Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Klicka på några små klickar smör och salta lätt. Sätt in fatet mitt i ugnen som värmts upp till 250 grader och minska sedan värmen direkt till 175 grader. Grädda färsen cirka 45 minuter. Rör om bland rotfrukter och lök några gånger under stekningen.Skär upp färsen i skivor och lägg tillbaka i formen och strö över hackad persilja.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar