söndag 1 mars 2009

Köttfärslimpa med potatis och kokta grönsaker

4 port

1 kg blandfärs
2 mellanstora potatisar, kokta och rivna
2 ägg
2 dl vatten
2 st köttbuljongtärning
1 st gul lök, riven
Salt och peppar
En nypa socker

Till Såsen
2 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl mjölk
1 st köttbuljongtärning
1,5 tsk kinesisk soja
1 tsk lingonsylt
Salt och peppar

Sätt ugnen på 250°. Koka upp 3 dl vatten och buljongtärningen.
Blanda alla ingredienser i en stor skål och rör om. Smeten ska vara ganska fast. Här får man anpassa med buljongen lite beroende på hur saftig färsen är. Forma till en limpa och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen. Sänk värmen till 175°. Stek ca 30 min med termometer i till en innertemperatur på 68°

Vispa ut mjölet i grädde och vatten i en kastrull. Koka upp under medan du vispar ner buljongtärning och soja. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med lingonsylt, salt och peppar.

Servera med nykokt potatis och kokta grönsaker efter smak.

Skriv ut receptet (pdf)

1 kommentarer:

Anonym,  10 juni 2011 kl. 19:46  

Supergott, men du behöver nog uppdatera texten. Det blev till att improvisera...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP