Köttfärssoppa med rotfrukter och youghurt
4 port
2 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g nötfärs
2 msk olivolja
2 msk tomatpure
1 burk krossade tomater (400g)
2 köttbuljongtärningar
1 liter vatten
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk hackad persilja
1 dl yoghurt
grovt bröd
Skala och skär morot, palsternacka och lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Bryn nötfärs och vitlöken i oljan i en kastrull. Tillsätt morot, palsternacka och lök och bryn ytterligare någon minut. tilsätt tomatpuré, krossade tomater, buljonger och vatten. Koka under lock tills rotfrukterna är mjuka men har lite stuns. Salta och peppra. Garnera med persilja och servera med yoghurt och en skiva grovt bröd.
KÄLLA: ICA.se
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar