söndag 1 mars 2009

Krämig Kräftpasta


4 port

1 gul lök
1 röd paprika
1/2 pkt saffran
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
1 dl vatten
3 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
280 g pasta
250 g körsbärstomater
1 kruka dill
1 påse spenat (80 g)
2 burkar kräftstjärtar (á 170 g)
1/2 citron

Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
Fräs lök, paprika och saffran i oljan i 2 min.
Tillsätt vin och låt puttra in i löken. Häll på vatten och grädde, låt puttra på svag värme ca 10 min. Salta och peppra.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Skölj och halvera tomaterna. Plocka dillen.
Häll av pastan och blanda med såsen. Tillsätt spenat, dill och tomater. Häll av kräftstjärtarna, toppa pastan med dem. Pressa över citronjuice och servera.

KÄLLA: Laga Lätt nr:8 2009


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP