Kyckling stroganoff
Detta är en snabb rätt som inte tar längre tid än det tar att koka riset.
2 port
150 g basmatiris
1 stor purjolök
En handfull champignoner
2 kycklingbröst
Olivolja
Smör att steka i
Ett glas vitt vin
En handfull persilja
2,5 dl matlagningsgrädde
1 citron
Koka riset. Skär av ändarna på purjolöken och dela i kvartar och skiva tunt. Skölj noggrant under rinnande vatten. Skiva svampen och skär kycklingen i strimlor.
Värm en stekpanna och tillsätt smör och olivolja. Tillsätt löken och vinet. Salta och Peppra. Täck med folie eller lock och låt puttra i fem minuter. Hacka persiljan med stjälkar och allt. Häll i kycklingen, persiljan, grädden och svampen. Rör runt och få det att koka, vrid sedan ner värmen och låt sjuda i 10 minuter. Pressa i saften från halva citronen precis innan du serverar. Servera med ris och en klyfta citron och lite persilja.
Källa: Jamie Oliver, Ministry of food
1 kommentarer:
Hej, den här var god! Den kommer vi att göra fler gånger.
/Helene
Skicka en kommentar