söndag 1 mars 2009

Kyckling stroganoff


Detta är en snabb rätt som inte tar längre tid än det tar att koka riset.

2 port

150 g basmatiris
1 stor purjolök
En handfull champignoner
2 kycklingbröst
Olivolja
Smör att steka i
Ett glas vitt vin
En handfull persilja
2,5 dl matlagningsgrädde
1 citron


Koka riset. Skär av ändarna på purjolöken och dela i kvartar och skiva tunt. Skölj noggrant under rinnande vatten. Skiva svampen och skär kycklingen i strimlor.
Värm en stekpanna och tillsätt smör och olivolja. Tillsätt löken och vinet. Salta och Peppra. Täck med folie eller lock och låt puttra i fem minuter. Hacka persiljan med stjälkar och allt. Häll i kycklingen, persiljan, grädden och svampen. Rör runt och få det att koka, vrid sedan ner värmen och låt sjuda i 10 minuter. Pressa i saften från halva citronen precis innan du serverar. Servera med ris och en klyfta citron och lite persilja.

Källa: Jamie Oliver, Ministry of food


1 kommentarer:

Anonym,  18 januari 2010 kl. 12:44  

Hej, den här var god! Den kommer vi att göra fler gånger.

/Helene

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP