Torsk i grön curry
4 port
Ris till 4 personer
600 g torskfilé
salt och peppar
4 morötter, skalade
250 g sockerärtor, strimlade
4 vårlökar, hackade
1 msk rapsolja
1 msk grön currypasta
1 klyfta vitlök, finhackad
1 msk ingefära, riven
400 g cocosmjölk
1 msk fisksås
saften av en citron
1 tsk råsocker
2 dl grovhackad koriander
Koka riset. Krydda torskfiléerna med salt och peppar, och rulla dom samman. Håll ihop genom att sticka en tandtråd igenom dom. Är filéerna tjockare kan du skära dom i munsbitar. Dela morötterna i fyra delar på längden. Värm oljan och tilsätt
currypastan. Stek morötterna och hälften av vårlöken i 2 minuter, tilsätt vitlök, ingefära, sockerärtor, cocosmjölk, fisksås, citronsaft och socker. Koka upp. Sänk värmen och lägg ner fisken försiktigt. Ångkoka under lock i 8 minuter till torsken är klar.
Servera med ris, strö vårlök och koriander över.
KÄLLA: Mat & Vin nr:1 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar