Kycklingburgare med avokado
Kycklingburgare med avokado
4 port
400 gram kycklingfärs
2 tsk riven ingefära
1 äggula
0,5 tsk sambal oelek
1 msk hackad koriander (eller findus frysta asiatiska kryddor)
Salt & peppar
16 skivor lantbröd
smör
2 avokado
saft från 1/4 citron
1 vitlöksklyfta
Blanda kycklingfärsen med ingefära, äggula, sambal oelek, örter och salta och peppra. Forma fyra hamburgare och stek i lite smör tills de är genomstekta och gyllenbruna, ca 5 minuter på varje sida.
Stek brödskivorna på bägge sidor i lite smör, helst i en grillpanna. Lägg upp på en tallrik.
Mosa avokadon grovt med en gaffel, ha i lite citronsaft och pressa i en vitlöksklyfta samt lite salt & eventuellt också peppar.
Lägg på burgarna på brödet, fördela lite avokadoröra ovanpå och lägg över en andra brödskiva som lock. Garnera gärna med lite extra koriander eller bladpersilja.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar