Strimlat fläskkött med tandooriris
Strimlat fläskkött med tandooriris
4 port
400 g fläskkött, ex benfria kotletter
2 dl basmatiris
2 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
0,5 gurka
0,5 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
0,5 krm cayennepeppar
Koka riset. Blanda matlagningsyoghurt, pressade vitlöksklyftor och salt. Riv gurkan, pressa ur saften och blanda med hälften av vitlöksyoghurten. Blanda resterande vitlöksyoghurt med garam masala, gurkmeja och cayennepeppar.
Strimla köttet och stek i lite smör. Krydda med salt och peppar samt lite ingefära, gärna färskriven eller som pasta på burk.
Häll upp det kokade riset i en skål blanda i yoghurten med kryddorna. Lägg upp ris, kött och gurkyoghurt på tallrikar. Servera gärna med en grönsallad.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar