söndag 1 mars 2009

Strimlat fläskkött med tandooriris

Strimlat fläskkött med tandooriris
4 port

400 g fläskkött, ex benfria kotletter
2 dl basmatiris
2 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
0,5 gurka
0,5 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
0,5 krm cayennepeppar

Koka riset. Blanda matlagningsyoghurt, pressade vitlöksklyftor och salt. Riv gurkan, pressa ur saften och blanda med hälften av vitlöksyoghurten. Blanda resterande vitlöksyoghurt med garam masala, gurkmeja och cayennepeppar.

Strimla köttet och stek i lite smör. Krydda med salt och peppar samt lite ingefära, gärna färskriven eller som pasta på burk.

Häll upp det kokade riset i en skål blanda i yoghurten med kryddorna. Lägg upp ris, kött och gurkyoghurt på tallrikar. Servera gärna med en grönsallad.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP