Räksallad med avokado och ägg
På lördagarna är det oftast mycket som ska fixas, ärenden ska uträttas, vänner ska besökas och barnen ska skjutsas till olika aktiviteter. Då passar det bra med en enkel och god sallad gjord på principen "man tager vad man haver". Denna salladen slängdes ihop på några minuter och var supergod.
Ingelas lördagssallad med avokado, räkor, ägg och citronolivolja
2 port
1 litet huvud hjärtsallad eller annan sallad
1 avokado
2 kokta ägg
ca 30-40 räkor
2 skivor vitt bröd
1 tsk smör
Flingsalt
Citronolivolja
Skala räkorna, skär avokado och ägg i bitar. Skär bort ev. kanter från brödet och skär i mindre bitar. Hetta upp 1 tsk smör i en panna och bryn brödbitarna tills de fått färg och blivit krispiga.
Lägg salladsbladen i botten av tallriken, fyll på med avokado, räkor och ägg. Lägg sedan på brödkrutongerna, ha på lite flingsalt och ringla över lite citronolivolja. Har du ingen citronolivolja går det lika bra med vanlig olivolja och kanske en liten skvätt citron i tillägg.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar