söndag 1 mars 2009

Lax med örtbulgur


4 port

4 st laxfileér a 150-200g
1 röd paprika
1 gul paprika
3 kvist- eller plommontomater
1 röd chili, urkärnad
olivolja
1/2 dl färsk timjan, hackad
1/2 dl färsk mynta, hackad
1/2 dl färsk koriander, hackad
1 citron
grov bulgur till 4 portioner

Detta receptet kan du anpassa själv efter vad du har för örter hemma. Se det som ett grundrecept och var inte rädd för att testa olika varianter av ingredienser och kryddning.

Koka bulguren enligt anvisning på paketen. Stek laxfileérna på medelvärme i smör tills dom fått fin färg. Tärna paprikorna och tomaterna fint. Ta bort de vattniga delarna i mitten på tomaterna. Hacka chilin fint. Blanda paprika, tomat och örter i en skål, salta och peppra. Kläm i juicen från en halv citron och häll i 3 msk olivolja. Blanda väl. Häll i den färdigkokta bulguren. Servera örtbulguren med laxen och en rejäl klick Crème Fraiche.


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP