söndag 1 mars 2009

Sussis ugnsgrillade kycklingdelar med sötsur grönsaksragu


8 port

kycklingbröst (med ben) eller andra kycklingdelar för 8 personer
1 ananas
1 burk röda körsbärstomater
1 burk gula körsbärstomater
1 liten gul paprika
1 liten röd paprika
1 rödlök
1/2 dl hackad basilika
4-5 vitlöksklyftor i halvor

Marinad:
1 msk rapsolja
1/2 msk soya
2 msk sweet chilli sås
1/2 citron, saften

Pasta för 8 personer
Riven parmesanost

Dela alla grönsaker i bitar. Krydda kycklingbitarna med salt, vitpeppar och grillkrydda och lägg ovanpå grönsakerna. Sätt in i ugnen på 200° i ca 25 min.
Ta ut allt och pensla kycklingbitarna med marinaden. Lägg över grönsakerna i en stor skål. Sätt in kycklingen igen på 230° och griljera dessa i ca 10 min.
Servera kycklingen med grönsakerna, nykokt pasta och nyriven parmesanost.
Ett bra alternativ är att ta hälften av grönsakerna och mixa med stavmixern till en slät sås.

TIPS: Såsen är också perfekt till barn som tror att dom inte gillar grönsaker:)


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP