söndag 1 mars 2009

Pastagratäng med kyckling & svamp


Denna pastagratängen blev en succé både hos oss och hos våra gudbarn på 5 och 2 år.

4 port

350 g champignoner
olivolja
4 kycklinglår
2 klyftor vitlök, skalade och hackade
200 ml vitt vin
455 g spagetti
500 ml matlagningsgrädde
200 g riven parmesan
1 dl grovhackad basilika

Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i olivolja i en kastrull som rymmer alla ingredienserna. Hacka och tillsätt champignonerna. Tillsätt vinet och skruva ner värmen. Låt kycklingen koka tills den är genomkokt.
Koka spagettin. Häll av vattnet.
Tillsätt grädden till kycklingen, koka upp och stäng av värmen. Smaka av med salt och peppar. Häll spagettin i grytan med kyckling och vänd runt ordentligt. Vänd ner 3/4 av parmesanen och all basilikan. Häll upp allt i en ugnsfast form och strö över resten av parmesanen, grädda i ugnen tills den är gyllenbrun, bubblande och krispig. Servera med lite ringlad olivolja och parmesan över.

Källa: Jamie’s Dinners

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP