söndag 1 mars 2009

Lottas läckra gryta


Detta är en riktig favoritgryta, ett recept som jag haft så länge jag kan minnas. Det är en köttgryta av det enklaste slaget, det går helt enkelt inte att misslyckas med den här!

Dessutom perfekt att göra storkok av. Sist använde jag en hel nötstek på 1,2 kilo och fick många burkar med färdig gryta att ta fram ur frysen framöver.

Lottas läckra gryta
4 port

400 g kött av valfri sort (skinkstek, nötstek, grytbitar eller kycklingfiléer)
2 gula lökar
1 burk champinjoner
1-2 msk fransk senap
vitlök
1 burk creme fraiche
2 msk soja
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
Salt & peppar

Strimla köttet. Blanda vatten, soja och buljongtärning i en gryta och ha i köttbitarna. Låt köttet koka ca 10-15 minuter (gärna minst ca 30 minuter om du använder grytbitar). Häll i hackad lök, champinjoner, senap, vitlök och låt koka ytterligare 5 minuter. Blanda sist i creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris, hackad persilja och grönsaker.

Skriv ut receptet (pdf)

2 kommentarer:

SnyggeJygge 28 mars 2009 kl. 20:39  

Lätt och gott. Jag använde skinksnitzel och minskade något på senapen. Det blev helt OK!

/Jörgen Svensson

Tina,  9 april 2009 kl. 10:41  

Enkelt och jätte gott. Minskade också på senapen. Använde ryggbiff.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP