Majssoppa med quesadillas
Majssoppa med quesadillas
4 port
2 stora burkar majskorn
2 msk olivolja
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärning
2 dl lätt-crème fraîche
2 msk tacokrydda
salt & peppar
Quesadillas:
4 stora tortillabröd
200 g riven ost
Lite koriander eller basilika, frusen går bra
Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper. Blanda majs med olja, salt och peppar. Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de fått färg.
Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda. Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer.
Lägg den rivna osten blandad med örter mellan två tortillabröd, stek i torr stekpanna på bägge sidor tills brödet fått färg och osten har smält. Gör likadant med de andra två tortillabröden och skär sedan varje quesedilla i fyra bitar.
Servera soppan med några några droppar olivolja samt flingsalt och två bitar quesadilla.
Källa: Leila Lindholm
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar