söndag 1 mars 2009

Majssoppa med quesadillas

Majssoppa med quesadillas
4 port

2 stora burkar majskorn
2 msk olivolja
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärning
2 dl lätt-crème fraîche
2 msk tacokrydda
salt & peppar

Quesadillas:
4 stora tortillabröd
200 g riven ost
Lite koriander eller basilika, frusen går bra


Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper. Blanda majs med olja, salt och peppar. Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de fått färg.

Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda. Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer.

Lägg den rivna osten blandad med örter mellan två tortillabröd, stek i torr stekpanna på bägge sidor tills brödet fått färg och osten har smält. Gör likadant med de andra två tortillabröden och skär sedan varje quesedilla i fyra bitar.

Servera soppan med några några droppar olivolja samt flingsalt och två bitar quesadilla.

Källa: Leila Lindholm

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP