söndag 1 mars 2009

Medelhavsjärpar med tomatsalsa


4 port

450 g nötfärs
50 g riven parmesanost
1 ägg
1 vitöksklyfta, pressad
2 msk kallt vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
4-5 tomater
1 rödlök
1/2 kruka färsk dragon alt. 1 tsk torkad
2 msk rödvinsvinäger
2 krm flingsalt + 1 krmsvartpeppar
4 msk lätt crème fraiche

Blanda färs, ost, ägg, vitlök, vatten, salt och peppar i en bunke. Forma till 8 små järpar och stek i oljan i 3 minuter på varje sida.
Skär tomaterna smått. Skala och hackalöken. Plocka dragonbladen och blanda med vinäger, salt och peppar. Servera järparna med tomat och dragonsalsa och crème fraiche. Lägg ev till potatis eller couscous för den som är hungrig.

KÄLLA: Laga Lätt nummer 3, 2009


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP