Medelhavsjärpar med tomatsalsa
4 port
450 g nötfärs
50 g riven parmesanost
1 ägg
1 vitöksklyfta, pressad
2 msk kallt vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
4-5 tomater
1 rödlök
1/2 kruka färsk dragon alt. 1 tsk torkad
2 msk rödvinsvinäger
2 krm flingsalt + 1 krmsvartpeppar
4 msk lätt crème fraiche
Blanda färs, ost, ägg, vitlök, vatten, salt och peppar i en bunke. Forma till 8 små järpar och stek i oljan i 3 minuter på varje sida.
Skär tomaterna smått. Skala och hackalöken. Plocka dragonbladen och blanda med vinäger, salt och peppar. Servera järparna med tomat och dragonsalsa och crème fraiche. Lägg ev till potatis eller couscous för den som är hungrig.
KÄLLA: Laga Lätt nummer 3, 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar