Norska kjøttkaker med brun sås
Norska kjøttkaker med brun sås
4 port
500 g blandfärs
2 ägg
2 dl mjölk
1 msk potatismjöl
3 gul lökar
2 tsk salt
1 tsk peppar
0,5 tsk muskatnöt
0,5 tsk ingefära
Brun sås
4 msk smör
4 msk mjöl
3 dl vatten
0,5 buljongtärning
Blanda köttfärs med salt, peppar, potatismjöl och mjölk. Ha i äggen. Skala alla lökarna, finhacka en av dem och skär de andra i ringar. Blanda i den hackade löken, muskat och ingefära i köttfärsen. Forma kjøttkakene och stek i en panna. När de är nästan färdiga lägg över dem i en gryta, häll i lökringarna och stek vidare där.
Smält 4 msk smör i stekpannan där kjøttkakene stekts (så att stekskyn kommer med), blanda i 4 msk mjöl så det blir en redning. Häll i 3 dl vatten och en halv köttbuljongtärning. Salta och peppra. Häll över såsen på kjøttkakene i grytan. Servera med kokt potatis och gärna en ärt- eller kålstuvning och kanske lite lingon.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar